Get Adobe Flash player
Македонски (Macedonian)Albanian-AL
Почеток Авто школа Подкатегории Д1 подкатегорија

Д1 подкатегорија

Во поткатегоријата "Д1" спаѓаат моторни возила за превоз на лица кои освен седиштето на возачот имаат повеќе од осум седишта, но не повеќе од 16 седишта, на кои може да им биде придодадено приклучно возило чија вкупна маса не надминува 750 килограми.