Get Adobe Flash player
Македонски (Macedonian)Albanian-AL
Почеток Авто школа Подкатегории Д1+Е подкатегорија

Д1+Е подкатегорија

Во поткатегоријата "Д1+Е" спаѓаат групи возила во кои влечното возило спаѓа во поткатегоријата "Д1", а неговото приклучно возило е со вкупна маса поголема од 750 килограми при што групата на возила не надминува 12.000 килограми, а вкупната маса на приклучното возило не ја надминува масата на празното влечно возило и во него не можат да се превезуваат лица.