Get Adobe Flash player
Македонски (Macedonian)Albanian-AL
Почеток Авто школа Потребни документи за авто школа

Потребни документи за авто школа

Наскоро ќе станете возач. Што треба да знаете?

Освен запознавањето со сообраќајните правила и прописи практичното искуство со коешто ќе се здобие во процесот на обука, секој возач треба да стекне навика да постапува во согласност со тие правила и прописи, да води сметка за безбедноста, да се однесува хумано и етички и да ги почитува другите учесници во сообраќајот. Токму затоа, за да станете сигурен и комплетен возач,

Ви стоиме на располагање.

ПРАВО ЗА УПРАВУВАЊЕ СО МОТОРНО ВОЗИЛО

1) да има наполнето 17 години и шест месеци,

2) да е здравствено и психофизички способно да управува со моторно возило,

3) да има завршено најмалку основно образование,

4) да поседува валидна лична карта или пасош.