Get Adobe Flash player
Македонски (Macedonian)Albanian-AL
Почеток Услуги Зелен картон и полиса за осигурување

Зелен картон и полиса за осигурување

Полиса за осигурување

 

 

Во склоп на станицата за технички преглед АМДТ – Тетово се врши и издавање на полиса за осигурување и издавање на зелен картон кои можат да се набават во мобилити брокер ( mobilitybroker.com.mk) кои работат во рамките на АМДТ – Тетово.

 

Напомена: Во станицата за Технички преглед можат да се набават сите полиси за осигурување од сите компании во Р.М.

Зелен картон


Зелениот картон се издава врз основа на издадена полиса за осигурување од автомобилска одговорност од соодветната компанија и е замена за полисата за осигурување од автомобилска одговорност издадена за матичната земја со важност за сите земји-членки наведени во полисата.

 

ПРЕМИЈА ЗА ИЗДАВАЊЕ ЗЕЛЕН КАРТОН

Возило Цена
Патнички возила до 66 KW 3.690 ден.
Патнички возила над 66 KW 5.536 ден.
Влечни возила, специјални возила, моторцикли, приклучни возила и работни возила 5.536 ден.
Комбинирани возила 9.656 ден.
Товарни возила и автобуси 17.222 ден.