Get Adobe Flash player
Македонски (Macedonian)Albanian-AL
Почеток Услуги Меѓународна возачка дозвола

Меѓународна возачка дозвола

МЕЃУНАРОДНА ВОЗАЧКА ДОЗВОЛА (МВД)

За издавање на МВД (Меѓународна возачка дозвола) потребно е следново:

1. Вазечка национална возачка дозвола од корисникот.

2. Лична карта или пасош од корисникот.

3. Две фотографии од корисникот (35 х 45 мм).

4. Важноста на МВД ( Меѓународна возачка дозвола) е 3 години, со исклучок, во колку важноста на националната дозвола е помала од 3 години, тогаш важноста на МВД е до истекот на важноста на националната возачка дозвола.

5. Цената на чинење изнесува 845,00 денари.

MVD-nadvoresna MVD-VNATRESNA